10 NAMIRNICA KOJE HRANE CELULIT: Koristite ih svakodnevno, a niste ni svesni koliko su ŠTETNE!

Ovo su namirnice koje utiču na stvaranje celulita

Za celulit ne postoji univerzalno rešenje.

Međutim, gubitak viška masti iz organizma, kao i izbacivanje šećera, nezdravih masnoća i soli može pomoći više nego što možete zamisliti.

Ove namirnice izbegavajte:

Prerađeno meso i sir

Mesne prerađevine sadrže trostruko više soli od preporučene dnevne doze. Takođe, većina sireva nije nimalo bolja, štaviše – feta sir je poznat kao namirnica koja zadržava vodu u organizmu, zbog čega dolazi do nadutosti i nagomilavanja “vodenih” kilograma, a rezultat svega je – vidljiviji celulit.

Sir, pre svega feta sir utiče na pojavu celulita
Sir, pre svega feta sir utiče na pojavu celulitafoto: Stock

Gazirana i zaslađena pića

Imate osećaj da vam se celulit iz godine u godinu sve više i više vidi? Razlog je vrlo verovatno u manjku kolagena koje telo s godinama više ne proizvodi kao pre – zbog čega su rupice i neravnine na butinama vidljivije i izraženije.Međutim, smanjena konzumacija šećera može vam i u tome veoma pomoći. Iako šećer nalazimo u apsolutno svemu – od hleba do pahuljica, najveća količina šećera nalazi se u zaslađenim pićima poput sokova, energetskih i gaziranih pića.

Umaci

Sigurno već znate da su umaci jedan od najkaloričnijih i najgorih dodataka vašem jelu, zar ne? Razlog tome je velika količina šećera koju umaci sadrže, zbog čega možete primetiti povećan broj kilograma, ali i pojačanu vidljivost celulita.

via GIPHY


Sveži sir

Povezanost između sira i celulita? So. Sveži sir kakav kupujete u prodavnici ili na pijaci apsolutno je zlo za vaš celulit.

Pica

Pica je, nažalost, puna nezdravih masnoća, zbog čega se usporava protok krvi u organizmu i kiseonika u krvi. Rezultat? Slabi naše vezivno tkivo, zbog čega su rupice na butinama vidljivije. Ako je suditi prema nutricionistima, sir i pica su dva najveća neprijatelja celulita.

via GIPHY


Soja sos

Soja sos je pun soli! Zbog velike količine soli koju unosimo telo zadržava vodu, pa osim što će vam pantalone ubrzo postati premale, usporiće se cirkulacija krvi u organizmu, a celulit će postati vidljiviji iz dana u dan.


Beli hleb

Belo brašno je za izbegavanje, ako želite telo bez celulita. Zašto? Zato što telo rafinirane ugljene hidrate pretvara u šećer i glukozu, a upravo taj nutrijent uništava naš kolagen!

via GIPHYČips

Nemoguće je ne pojesti celu kesicu čipsa. I postoji jako dobro objašnjenje za to. Grickalice najčešće sadrže aditive koji povećavaju apetit i čine namirnice ukusnijima nego što ustvari i jesu. Ovakve namirnice treba da izbjegavate u širokom luku ako želite da se oslobodite celulita.