10 tajnih opcija pametnih telefona koje 90% ljudi ne zna

Svi smo iskusni korisnici pametnih telefona, ali nemoguće je znati sve savjete i trikove jer pametni telefoni sve više i više napreduju.

Prikupili smo neke korisne savjete za korisnike sustava iOS i Android koji će vam pomoći da dobijete više od vašeg mobilnog telefona.

10. Blokirajte oglase

1


Najbrži i najjednostavniji način blokiranja oglasa na telefonu je uključivanje avionskog načina rada. Djeluje super na iOS-u i Androidu. Premda je ovaj način rada uključen, nećete moći upućivati ​​ni primati pozive.

9. Wi-Fi lozinke

2


Svaki put kada se povežete s novom Wi-Fi mrežom, telefon pamti lozinku i vidite tačkice umjesto lozinke na zaslonu. Postoji aplikacija za Android koja vam može pomoći da vidite sve Wi-Fi lozinke koje ste ikada unijeli u telefon. Vrlo je korisno kada se želite prisjetiti lozinke da biste je koristili na drugom uređaju ili podijelili s prijateljima.

8. Izradite vlastiti odgovor za propuštene pozive

3


Ako propustite poziv na vašem iPhoneu, postoje tekstualni odgovori koji se mogu poslati jednim dodirom. Ali također je moguće stvoriti vlastiti. Idite na Postavke, odaberite Telefon, a zatim Odgovori s tekstom i izradite vlastitu poruku.

7. Gost Android način korištenja telefona

4


Ako ne želite da druga osoba ima pristup vašim osobnim podacima dok upotrebljavaju vaš telefon, možete upotrijebiti način Gosta na Android telefonu. Da biste ga uključili, morate dodirnuti ikonu korisnika u gornjem desnom kutu ploče Brze postavke. Zatim dodirnite Gosta.

6. Tajni iPhone kodovi

5


Broj za odlazni poziv možete sakriti jednostavnim kodom. Ako unesete * # 31 #, sakriti ćete broj za sve pozive. Ako vam je potrebna samo za jedan određeni poziv, možete upisati # 31 # tačno prije broja koji zovete.

5. Timer zvuka

6


Ova opcija za iOS izvrsna je za one koji vole audioknjige i slušaju glazbu prije nego što zaspu. Možete postaviti timer za isključivanje zvuka. Idite na Timer i odaberite njegovu duljinu. Dodirnite kada mjerač završava i odaberite Stop Playing na dnu. Odaberite Postavi i pokrenite tajmer. Kada se vaš timer isključi, bilo koji zvuk koji se trenutno reproducira zaustavlja se.

4. Fotografirajte tijekom snimanja videozapisa

7


Ne morate zaustaviti snimanje videozapisa na iPhone ako istovremeno želite fotografirati. Trebate samo dodirnuti gumb kamere koji se pojavljuje na zaslonu pomoću okidača.

3. Odmah podijelite sadržaj

8


S lakoćom možete dijeliti sadržaj izravno s vašeg Android uređaja na zaslonu tako da spojite uređaje. Da biste to učinili, jednostavno dodirnite ikonu Dijeli u bilo kojoj aplikaciji. Odaberite Androidov zračni jastuk na popisu opcija, a zatim stavite uređaje s kojima ćete dijeliti.

2. Tastatura i miš

9

Android podržava miševe i tastature. To može biti vrlo korisno ako je vaš zaslon oštećen ili ako samo trebate upisati puno teksta. Sve što trebate priključiti tastaturu ili miš na telefon s Androidom je USB kabel koji će ih povezati.

1. Zaključavanje zaslona – Time Password

naslovna


Zaključavanje zaslona – Vremenska lozinka je aplikacija za Android koja vašem vremenu vašeg telefona (ili drugim opcijama povezanim s vremenom) ima lozinku za zaključavanje zaslona. Stoga se mijenja cijelo vrijeme i ne morate se brinuti ako je netko možda vidio vašu lozinku dok otključavate telefon.