11 STVARI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI O MAJKL DŽEKSONU: U sobi u kojoj je je umro pronađene su užasne stvari!

Kralj popa je postao za života najuspešniji i najuticajniji muzičar svih vremena!

Majkl Džekson najnagrađivaniji je pevač ikada. Ginisove rekorde oborio je, čak, 23 puta. Prodao je više od 850 miliona primeraka albuma.

O njemu su kružile razne priče, ali jedno je sigurno, Majkl Džekson bio je umetnik kojeg niko neće moći da zameni, njegova autentičnost se ne zaboravlja. I danas ima milione fanova, a njegove pesme se slušaju svuda u svetu.

Mada, neke stvari sigurno niste znali!

1. DUGOVAO BIBLIOTECI PARE

Uzimao je knjige i skoro nikada ih nije vraćao. Zbog toga je dugovao biblioteci milion dolara.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

2. PREŽIVEO ZLOSTAVLJANJE U DETINJSTVU

U knjizi “Majkl Džekson, magija i ludilo” istaknuto je da je Džeksona zlostavljao njegov otac. Ova muzička legenda je priznala da se otac iživljavao nad njim, tukao ga je kaišem. I njegova sestra je sličnu priči potvrdila u svojim memoarima, ali je kasnije sve porekla. Seksualno zlostavljanje nikad nije dokazano.

3. MOONWALK

Prvi put je izveo ovaj ples uz pesmu “Bili Džin” 1983. godine. Tada je svet ostao fasciniran, niko nije mogao da poveruje kako mu je pošlo da rukom da prkosi zakonima fizike. Džez muzičar Kab Kelovej 1932. godine je izveo prvu verziju ovog plesa.

4. FARBAO USNE

Autopsija je pokazala kako je bojio usne u roze boju, a da je tetovažom potamneo obrve.

5. VEST O SMRTI

Prva informacija je bila da ga je usmrtio njegov doktor, koji mu je prepisivao neodgovarajuće lekove. Bio je uhapšen 2011. godine, a posle odslužene kazne, detektivi koji su radili na slučaju, otrkili su jezive detalje iz sobe u kojoj je preminuo Majkl Džekson. Papiri sa kratkim sloganima su bili svuda zalepljeni, na krevetu je bio računar, lutka za devojčice i fotografije beba. U torbi doktora pronađen je lek za koji se misli da je ubio kralja popa.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

6. BOLEST KOŽE

U razgovoru sa voditeljkom Vinfri 1993. godine priznao je da ima vitiligo, bolest koja ostavlja nepravilne fleke, te da se šminka kako bi izjednačio ten. To je, navodno, potvrdila i autopsija.

7. NAJPORDAVANIJA PLOČA IKADA

“Thriller je najprodavanija ploča ikada, ima oko 50 miliona kopija.

audio kasete, Majkl Džekson
foto: Profimedia

8. PRVI CRNAC NA MTV-u

Spot za pesmu “Bili Džin” je prvi muzički video izveden od strane tamnoputog pevača koji je emitovan na MTV-u.

9. ČUVENE CIPELE

Izmislio je cipele za plesače u kojima mogu da se spuštaju veoma nisko. Tako je opet šokitao svet, dok je izvodio pesmu “Smooth Criminal”, spustivši se skoro do poda.

10. DVE ZVEZDE U HOLIVUDU

Ima, čak, dve zvezde u ulici slavnih u Holivudu. Jednu kao solo umetnik, a drugu kao član grupe “Džekson 5”.

10. PRVI NASTUP I PESMA

Prvi nastup imao je sa svega pet godina, a svoju prvu pesmu”Ben” napisao je 1972. godine. koja je bila na prvom mestu na Bilbord hot listi.

Stil