15 Komplimenata koji će navesti vašeg partnera da se ponovo zaljubi u vas!

”Prečesto podcjenjujemo moć dodira, osmijeha, ljubazne riječi, uha koje sluša, iskrenog komplimenta, ili najmanjeg znaka pažnje, koji imaju potencijal da preokrenu život.” – Leo Buscaglia

Ponekad, kada dugo živimo sa našim partnerom, komplimenti se često mogu smanjiti.Bez obzira mislili mi to ili ne, možemo početi uzimati našeg partnera zdravo za gotovo, uz pretpostavku da će on zauvijek biti sa nama.

1.Posebni komplimenti

Kada dajete kompliment svom partneru, želite da im to bude posebno.Ovo će pokazati da ih cijenite zbog onoga što oni jesu, jedinstvena individua.

2.Emocionalni komplimenti

Uparivanje komplimenata sa određenim emocijama može navesti vašeg partnera da se osjeća deset puta bolje .Na primjer, možete reći svom partneru da cijenite način na koji kuhaju večeru, jer čine da se osjećate voljenim i sigurnim.To će im dati prasak ljubavi, kao i istaknuti da cijenite njihov trud.

3.Komplimenti ohrabrenja

Ovakvi komplimenti potiču vašeg partnera da nastavi raditi i isprobavati nove stvari, ili ih potaknuti da bolje razumiju stvari u kojima nisu dobri.Ako vaš partner nije jako dobar u kuhanju, ali vam ipak pokušavaju nešto skuhati, važno je dati im ohrabrujuće pohvale.

4.Komplimenti priznanja

Davanje partnerima male riječi afirmacije tokom vašeg vremena kada ste zajedno, podsjetit će ih da stvarno uživate biti s njima.Čak i ako ste godinama zajedno, mali komplimenti će plakšati da se svaki dan iznova zaljubljujete jedno u drugo.

5.Netraženi komplimenti

Ne čekajte partnera da zatraži kompliment.Ako dobiju novu frizuru ili obuku novu odjeću, budite spremni komplimentirati ih o njihovim izborima.

6.Zahjevani komplimenti

Čak i ako ste spremni pohvaliti partnera bez da on to zatraži, trebali biste uvijek biti spremni dati im kada to učine.Ako traže nešto da im kažete, pobrinite se da to učinite.Učinit će vašeg partnera voljenim kao i svaki drugi kompliment.

7.Komplimenti zahvalnosti

Da li vaš partner uvijek kuha ili pere suđe? Možda uvijek iznese smeće ili popravi stvari oko kuće.Bez obzira na to što vaš partner čini to što cijenite, pobrinite se da oni to znaju.

8.Komplimenti koji potiču komunikaciju

Ako vam se sviđa nešto što vaš partner čini, i želite da to natsavi raditi, svakako im dajte kompliment!To može biti jednostavno kao , ” Volim kada ___ jer se tada osjećam ___”.

9.Sexy komplimenti

Naravno, jedna od tajni dobrog, dugog partnerstva je aktivni i zdravi intimni život.Seksi komplimenti mogu potaknuti povjerenje vašeg partnera i samo se dobro osjećaju u vezi sebe.To će osigurati da se i dalje dobro osjećaju u spavaćoj sobi .

10.Komplimenti o vašem zajedničkom životu

Ništa neće učiniti vašeg partnera voljenijim i cjenjenijim nego da im date kompliment o životu sa njima , najboljem kojeg ste mogli zamisliti.

11.Pohvalite njihov izgled

Ako ste već dugo zajedno, vjerovatno ste vidjeli svog partnera u svakakvom izdanju – možda sada imaju više bora i više kilograma nego kada ste se upoznali.Pobrinite se da svom partneru dokažete da su vam još uvijek privlačni kao i kada ste se upoznali.

12.Komplimenti za inteligenciju

Dopustite vašem partneru da zna da cijenite njihovo mišljenje o stvarima, sjajan je način da dajete komplimente koji će vašeg partnera ostaviti užarenim.Dobro je pohvaliti partnera za izgled, ali cijenite ih zbog više od toga.

13.Komplimenti roditeljstva

Ako vi i vaš partner imate djece, pohvalite ih da su dobar roditelj.Niko ne obavlja nešto izvrsno prvi put, i roditeljstvo može biti teško s vremena na vrijeme.

14.Komplimenti u maniru

Pohvaljivanje vašeg partnera ne mora uvijek biti ”proizvodnja”.Iako se može koristiti za poticanje komunikacije i poboljšanje stvari u spavaćoj sobi, takođe se može učiniti primjereno.Uostalom, za pohvalu treba samo trenutak – neka vaš partner zna da cijenite male stvari koje rade.

15.Intimirani komplimenti

Dok su seksi komplimenti dobri da začine vaše vrijeme u spavaćoj sobi, intimne pohvale su o tome  kako se osjećate sigurno da dijelite taj dio sebe sa svojim partnerom.Dajte im do znanja šta vam se sviđa i pohvalite ih kako vam dobro ispunjavaju želje i potrebe.