3 Načina kako da pronađete ljepotu i mudrost u tišini

Da li se osjećate prijatno u tišini?Da li bi mogli sjedeti u restoranu sa prijateljima a da ne progovorite ni riječ?Stalno pričamo ,a li rijetko kad izgovorimo nešto vrijedno.POnekad samo razgovaramo , jer mislimo da je ćutanje loša stvar.Naše svakodnevne životi ispunjavamo bukom, ali da li smo ikada napravili pauzu i samo…postojali?

Možda bi bilo pametnije da razgovarate manje i kažete više.POtapanjem u trenutke tišine možemo sakupiti svoje misli i napraviti pauzu od buke.Kad je naš um tih, možemo razmišljati duboko i možemo čuti svoj unutrašnji glas.Samo u ovim dragocjenim trenucima doživljavamo sopstvenu božanstvenost.Ima mnogo da se nauči iz mira i tišine.

Aspekti našeg svakodnevnog života su do ivice popunjeni bukom.Ako se suočimo sa našom tišinom , možda bi mogli ublažiti naše stresove , čak i ako je to samo na nekoliko trenutaka.Možemo naučiti toliko toga o sebi, kao i o svijetu koji nas okružuje bez ijedne izgovorene riječi.Iako bi bilo teško držati naše usne zapečaćene , s praksom možemo naučiti da govorimo manje i osjećamo više.

Vjerujte tišini

Mnogi od nas ne vole da budu sami, a kamo li da budu u tišini.Prepuštanje spostvenim mislima može biti zastrašujuće.Ponekad želimo da budemo zauzeti samo da se ne bi bavili našim unutrašnjim emocijama.Vjerujući u tišinu, shvatićete da imate slobodu da diktirate svoje misli.Vi kontrolišete šta mislite i osjećate.Prepustite se i vjerujte tišini.

Pronađite mir u prirodi

Potrebno je malo vremena da se pobjegne od gužve i vreve.Idite u šetnju kroz park , plivajte u okeanu ili gledajte izlazak sunca.Uronite se u prirodu i slušajte zvukove oko vas. Možda nemate Wi-Fi, ali ćete moći uspostaviti bolju vezu.

Tišina je iscjeljitelj

Tišina je sjajan učitelj.Može vam pomoći da razjasnite neke stvari, kao i da riješite bilo kakve sukobe i probleme.Na primjer, moći ćete oprostiti onima koji su vas povrijedili , razvijaćete saosjećanje i bezuslovnu ljubav.Tišina je iscjeljitelj.Ako budete posvećeni , tišina vam se neće činiti kao izazov nego kao radosna rutina.