5 SIGNALA KOJIMA PODSVEST POKUŠAVA DA NAS UPOZORI NA OPASNOST: Prepoznajte znakove na vreme!

Poneka podsvest pokušava da nam ukaže na greške ili stvari koje bismo trebali da uradimo. Kako dešifrovati te poruke?

Um je satkan od tajni i misterija. Još uvek nije dovoljno istažen i naučnici ne mogu da dešifruju sve njegove signale, ali jedno je sigurno, podsvest često pokušava da nam ukaže na pravi put i prave odluke koje bismo trebali da donesemo.

Štaviše, najgenijalnije ideje se rađaju upravo u podsvesti. Svesnom umu verujemo više, jer su njegovi argumenti razumljiviji i ne moraju se tumčiti dalje. Međutim, nekada je mnogo bolje obratiti pažnju na ono što podsvest ima da kaže.

Kako se tumače te poruke? Na ovih 5 znakova je dobro obratiti pažnju:

Intuicija je moćno sredstvo

Ljudi je često zanemaruju, ali ona je ponekad ključ rešenja svih nedoumica. Manifestuje se u obliku bljeskova ili momenata u kojima nam se neka situacija čini kristalno jasna.

I najveće ideje i izumi su nastali zahvaljujući intuiciji. One su poruke nesvesnog dela uma, ali se ispostavilo kroz veliki broj primera da je oslanjanje na intuiciju i više nego dobro. Ukoliko budete imali neku situaciju u kojoj se dvoumite, oslonite se na intuiciju.

Blic misli

Um je prava riznica misli. Dok su neke stalno prisutne, druge se jave na momente. Kada se veliki broj misli nakupi usled stresa, može vam se činiti da one prolaze kroz um nekontrolisanom brzinom.

Ako vam se dogodi da misli počnu u velikom broju da se roje i imate utisak da će vam mozak eksplodirati, to je jasan znak da ste izgubili kontrolu nad svojim životom, koji podsvest pokušava da vam pošalje. Ovake situacije ukazuju da je vreme da usporite i preispitate svoj život i navike po kojima živite.

Ponavljanje snova

Hiljadama godina unazad, ljudi su snove tretirali kao vizije koje šalju božanske sile. Iskreno su verovali da anđeo pokušava da upozoi na buduće događaje ako sanjate isti san nekoliko puta. Od tada su prošli vekovi, a sada znamo za podsvest.

Zaista, na ovaj način, podsvest pokušava da uspostavi kontakt sa osobom koja sanja, iako često ignorišemo ove signale. Dakle, imaćete isti san dok ne dešifrujete njegovo značenje i izvučete zaključke.

Činjenica je da kada smo budni, mi zapravo ne slušamo signale podsvesti. Prema tome, nema drugog izbora nego da „kuca“ na vrata kada utonemo u san.

Dešava se često da sanjamo neke skrivene želje ili stvari koje bi mogle negativno da utiču na zdravlje. Podsvesni um nam ne govori ništa novo, on samo pokušava da ukaže na očigledne stvari koje i dalje tvrdoglavo ignorišemo.

Fizički simptomi

Snovi nisu jedini način na koji podsvesni deo uma pokušava da komunicira sa nama. Ponekad i telo može da bude kanal komunikacije. To se manifestuje kroz različite vrste simptoma fizičke nelagode ili lošeg stanja.

Simptomi mogu biti spoljni ili unutrašnji, koji nisu povezani sa zdravljem.

Spoljni znakovi uključuju bolove u donjem delu leđa, glavoboljenadudost, bol u vratu i ramenima i još mnogo toga.

Unutrašnji signali su hroničan umor, nedostatak energije, gubitak težine ili, obrnuto, gojaznost.

Sve su to znakovi stresa koji su povezani sa poslom ili ličnim životom. Podsvest pokušava da nam ukaže na nesklad u životu.

Nedostatak volje

Da li ste se ikada susreli sa stanjem u kojem jako želite nešto da uradite, ostvarite neki cilj, ali nemate dovoljno volje da započnete?

To znači da ste doživeli značajan pad slobodne volje. Šta je slobodna volja? Kako nauka kaže: „Slobodna volja je sposobnost čoveka da donosi odluke, bez obzira na okolnosti”.

Stoga, kada osetite da se slobodna volja smanjila ili je gotovo odsutna, znajte da na taj način podsvest šalje signal da je mentalno zdravlje ugroženo. Ne zanemarujte primljeni signal. U protivnom, nesanica, depresija, mentalni slom su zagarantovani.

(stil.kurir.rs)