6 ZNAKOVA DA MU JE ŽAO ZBOG RASKIDA I ŽELI DA SE POMIRITE: Ako se bivši partner ovako ponaša, emocije nisu ugašene!

6 znakova da bivši partner želi da se pomirite – ako se ovo dešava, jasno je da se osećanja nisu ugasila!

Raskid uvek ostavlja tragove na duši, a da li ste se nekada zapitali – da li je bivšem partneru žao što ste raskinuli, da li još uvek mašta da obnovite kontakt? Ovo pitanje može probuditi lažne nade i ponovo vas vratiti u stanje zbunjenosti i nnesigurnosti, zato je važno da budemo oprezni. Naravno, ukoliko je veza bila toksična i u njoj ste se loše osećali, o ovome ne treba ni da razmišljate, već nastavite dalje i nađete osobu koja vas zaslužuje.

Ali, ako ste raskinuli vezu koja je bila lepa i u kojoj je postojala ljubav koja se i dalje nije ugasila, važno je da prepoznate signale kojim partner poručuje da želi da pokušate ponovo. Evo koji znakovi prema stručnjacima za ljubav pokazuju da mu je žao i da želi da se vratite:

1. I dalje je sam – Ukoliko bivši partner i dalje nema nikoga i ninje zainteresovan za početak nove veze, moguće je da i dalje misli o vama. Ako još uvek nije spreman za novi odnos, osećanja se onda nisu skroz ugasila.

2. Želi da održi kontakt sa vama – Ako vam ponekad pošalje poruku kako ste, pozove vas ili koristi priliku za razgovor, onda ne želi da vas izgubi potpuno. Ima potrebu da i dalje sa vama komunicira i bude u vašoj blizini.

3. Jasno pokazuje da mu je žao zbog grešaka i zbog raskida – Ove emocije su još više pojačane ako u tom trenutku nije imao priliku ili želju da se izvini. I to bi trebalo da bude primetno ne samo iz njegovih reči, već i iz njegovih postupaka. Ako ranije niste primetili ovo, sada sve postaje jasno: žao mu je zbog gubitka veze. Otvoreno se izvinjava i pokazuje da mu je stalo da popravite zajedno stvari.

4. Posvećuje vam pažnju – Nakon odlaska, partner će možda početi da vas obasipa većom pažnjom, neki gestovi pokazuju da želi da se vratite – ppoput emotivnih poruka, poklona, iznenađenja, lepih reči, pozivu u restoran ili u bioskop… Pokazuje da želi da nastavite tamo gde ste stali.

5. Nema prebacivanja, optužbi, svađa – Ukoliko se trudi da održi prijateljsku komunikaciju, ne želi da se vraća na stare loše stvari, da vam za nešto prebacuje, već se u razgovoru fokusira na sada i budućnost, istina je da planira sve negativno da ostavi iza vas i da se posveti odnosu.

6. Njegova tuga i nedostajanje se primećuju – Ako je postao povučeniji, čutljiv, promenio je neke svakodnevne navike, izbegava druženje, ne deli sa drugima emocija, u očima mu vidite da nije srećan, to je zapravo bol. Ali neki ljudi ove znakove doživljavaju kao igru i pretvaranje. Možete povući sopstvene paralele i izvući sopstvene zaključke – kako biste vi reagovali u ovakvoj situaciji?

Ako i dalje postoji veza i osećanja između vas, sami ćete razumeti prave razloge za ono što se dešava. Glavna stvar je da ne donosite ishitrene zaključke. Ako planirate da preispitate svoju neuspelu vezu u bliskoj budućnosti, pokušajte da to zaista uradite. Možda ste se oboje promenili kao pojedinci i spremni ste da učite iz sopstvenih grešaka. Na kraju, jedini pravi način da saznate d ali ste spremni i dali vredi obnoviti ovaj odnos jeste otvorena i iskrena komunikacija sa partnerom.

Izvor: Sensa