DA LI ZNATE KO SU BILI RODITELJI MAJE VOLK: Nikad ne biste poverovali da joj je ovo majka! Završila čak 2 fakulteta!

Uz ime Maje Volk idu brojne titule, ali malo ko zna da su i njeni roditelji bili veoma poznati u svojim profesijama!

Maju znamo kao pisca, univerzitetskog profesora, popularno TV lice, dramaturga, ljubitelja zdrave ishrane, a da li ste mogli i da pretpostavite da je njena majka bila čuvena jugoslovenska glumica?

Naime, Majini roditelji su glumica Mirjana Kodžić i filmski i pozorišni kritičar, doktor nauka Petar Volk.

Mirjana nije bila poznata samo kao glumica, već i kao spisateljica, a iz sebe je ostavila brojne uloge. Zvaršila je, čak, dva fakulteta!

Diplomirala na Filozofskom fakultetu i Muzičkoj akademiji, a bila je prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta, Sarajevskog narodnog špozorišta, Savremenog pozorišta.

Nije bila samo kraljica drame, već je ostavila i zapaženi trag u filmskoj industriji!

Brojne su uloge koje je iznela veličanstvena Mirjana Kodžić – od Feme u “Pokondirenoj tikvi” do Lize Dulitl u “Pigmalionu”. Posebno je značajna uloga Gospođe Agatonović u filmu “Nije nego” i Ane u “Pozorištu u kući”.

Imala je izvanredne uspehe i u pisanju radio – drama, a iza sebe je ostavila i deset romana.

Maja Volk je njeno jedino dete iz braka sa Petrom, a istakla je jednom prilikom da je njena ćerka Milena povukla bakine gene.

– Najstarije i najmlađe dete na neki način po rođenju imaju “status”, ali srednje je uvek u problemu. Zato je Milena još u detinjstvu razvila šarm, ne bi li privukla pažnju. Nasledila je temperament od moje mame, glumice Mirjane Kodžić, i to je umela da koristi – ispričala je Maja za “HELLO!”.

Majina majka je umrla 2004. godine.