Dečak nakon operacije prvi put u životu jasno vidi – pogledajte njegovu reakciju!

Dječak Theo Bennett je presretan što prvi put u životu jasno vidi. On je prije godinu dana prošao operaciju kako bi se uklonio kataraktu s oba oka.

Kada je stavio svoje nove naočale dve sedmice nakon operacije, Theo je bio neopisivo sretan što napokon može dobro videti. 

On se neprestano smešio, gledao je uokolo te je upijao svet koji ga okružuje. Posebno se razveselio kada je vidio svog tatu.

„Kada je stavio naočale pogledao me je s velikim osmehom te je počeo gledati sve oko sebe“, rekao je Joe Bennett, dečakov otac, „Srce vam se topi kada pomislite da on tek sada sve može videti kako treba.“ 

„Bilo je to neverojatno. Izveli smo ga vam i bilo je očito da gleda na svet na način na koji mu prije nije bio dostupan“, dodao je Joe.

Theu je sa samo 6 meseci dijagnosticiran katarakt. Njegova je majka primetila da su mu oba oka zamagljena te ga je odvela na pregled. Ta rijetka bolest ne zahvaća i djecu, ali se može regulisati operacijom. Operacija uključuje zamenu prirodne leće oka umetnom. 

Prošla je godina dana od navedene operacije, a Theo uživa. Lečnici se nadaju da će trebati naočale samo za čitanje kada mu se vid potpuno razvije i oporavi.