DIREKTOR IZ SNOVA Zaradio na berzi 1,5 milion evra, pa ih podelio radnicima: “Vi ste to zaradili”

Bonusi su se kretali od 2.000 do 9.000 dolara, u zavisnosti od pozicije na kojima rade zaposleni

Lari Konor, direktor jedne američke kompanije, na berzi je za samo osam dana zaradio 1,6 miliona dolara i odlučio da ih da svojim zaposlenima, piše CNN.

– Ovo su teška vremena, ali način na koji su naši ljudi reagovali bio je herojski. Počeo sam da razmišljam o osnovnim vrednostima naše kompanije: Napravi pravu stvar i pobrini se za ljude. Svih 1,6 miliona dolara ću podeliti vama. Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili, rekao je Konor, prenosi Index.hr

Kompanija koja se bavi nekretninama, smeštena u Ohaju, ima oko 400 zaposlenih, a većina njih je nastavila sa radom tokom pandemije.

Novac će zaposlenima podeliti u obliku bonusa u iznosima od 2000 do 9000 dolara, zavisno od njihovoj poziciji u kompaniji, objasnila je Amanda Braun koja je dodala da bonuse neće dobiti zaposleni čija je plata veća od 150 hiljada dolara godišnje. Prosečna plata zaposlenih koji će dobiti bonus, navodi, je oko 42 hiljade dolara godišnje.

Prošlog meseca Konor je iznenadio svojih 400 zaposlenih tokom video-konferencije vešću da planira da im isplati zaradu u vidu bonusa. Radnici su bili šokirani, a neki su počeli i da plaču od sreće.

– Porodica je na prvom mestu, to je ono što me drži na ovom poslu. Uvek sam osećao da ne brinu samo za mene, već i za dobrobit moje porodice. Uvek su tu da pomognu, ispričao je zaposleni Memo Alba koji u kompaniji radi već 13 godina.

Rekao je da će bonus od 6000 dolara potrošiti na preuređenje kuće, večeru sa suprugom te da će u budućnosti otputovati u Floridu sa porodicom.

Osim ovog bonusa, kompanija se obavezala da plati sve neočekivane troškove za decu zaposlenih, i da će da proširi svoj program pozajmica za zaposlene.

– Moramo da se unapredimo, i pobrinemo za probleme. U teškim vremenima, to znači da ne možemo samo pričati o problemu, moramo krenuti u akciju”, rekao je Konor.