Đoković o vakcinaciji protiv korone: “Ne isključujem nijednu opciju. Voleo bih da mogu da izaberem šta je najbolje za mene”

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se saopštenjem koje je poslao Njujork Tajmsu povodom izjava o vakcini protiv korona virusa.

Đoković je pre dva dana izajvio da je protiv vakcinisanja, a njegova izjava izazvala je pažnju i srpske i svetske javnosti.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je tada Đoković.

“Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas”, rekao je Đoković u saopštenju koje je njegov tim dostavio Njujork Tajmsu.

“Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje učiniti u ovoj situaciji”, poručio je Đoković.

Đokoviću je odgovorio i Predrag Kon.

“Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu.

O ovom slučaju bruje i britanski mediji.

Iako se još uvek radi na vakcini protiv koronavirusa, u svetu tenisa raste pritisak da se igrači vakcinišu pre nastavka sezone.

S obzirom da stručnjaci najavljuju prvu pouzdanu vakcinu tek za godinu dana, ostaje pitanje kada bi tenis mogao da se nastavi, ili kakvu bi to vakcinu teniseri morali da dobiju ako se sezona nastavi na jesen.

Nedavno je bivša svetska broj 1 Ameli Morezmo izrekla decidiran stav “nema vakcine – nema tenisa”.

Dejli Mejl u naslovu ističe Novakove reči i spekuliše da rizikuje mesto broj 1 na ATP listi.