DR NESTOROVIĆ OPET ŠOKIRA JAVNOST: “Sigurno sam imao KORONU, ali nisam bio u SAMOIZOLACIJI”

Tvrdi da se nije ponašao neodgovorno.

Profesor dr Branimir Nestorović, član kriznog štaba za borbu protiv KOVID-19, izneo je šokantnu informaciju da je imao koronu. Gostujući u na televiziji, priznao je i da nije bio u samoizolaciji pošto je moralo mnogo da se radi.

– Siguran sam da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proliv, ličilo je da je to, to. Nisam bio u samoizolaciji jer nije bio trenutak za to i moralo je da se radi. Meni je brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao jer sam bio društveno odgovoran – kazao je dr Nestorović u emisiji.

Međutim, Nestorović tvrdi da se nije ponašao neodgovorno ni prema sebi ni prema ljudima iz svoje okoline.

– U jednom trenutku sam zaista pomislio da je moguće da sam pokupio virus, ali nisam imao te tegobe. Mogao sam da jedem svinjetinu, nije mi se izgubilo čulo mirisa, što je prvi simptom korone. Mi smo tada imali brojne sastanke u Vladi, gde sam se sretao sa raznim ljudima. Njih sedam-osam se razbolelo, čak i kafe kuvarica. U to vreme mene je uhvatila neka jeza, pa sam odmah otišao kući. Da bih zaštitio ukućane, otišao sam iz stana i prešao u Obrenovac. Tri dana sam ležao, dva dana sam imao temperaturu, a uradio sam i onaj brzi test, koji je bio negativan. Već sutradan sam bio na nogama – ispričao je Nestorović, koji je tegobe imao krajem februara.

On tvrdi i da je korona u Srbiji cirkulisala mnogo pre prvog otkrivenog pacijenta.

– Ako je sada potvrđeno da je korona u Italiji bila prisutna još 27. decembra, znači odmah posle katoličkog Božića, kad mnogi naši ljudi dolaze u Srbiju za praznike, nije imalo šanse da već od januara virus nije cirkulisao i u našoj zemlji. Sećam se da sam pred prvi krizni štab pregledao dečaka za koga sam sada siguran da je imao koronu, jer je imao sve simptome. I on je kašljao u mene, ali sreća, pa imam jak imunitet – kaže Nestorović i otkriva da je sebe svakog jutra proveravao mirišući lavandu s obzirom na to da je gubitak mirisa prvi simptom virusa.