Drevna KINESKA medicina : Kako DETOKSIKOVATI tijelo preko STOPALA?

Postoji drevna kineska medicina koja vam pomaže da detoksikujete svoje tijelo preko stopala.To je zato što kineski sistem refleksologije govori da naše noge imaju prirodne energetske zone koje su povezane s velikim i važnim organskim sistemom u našem tijelu.To znači da možete detoksikovati cijelo tijelo kroz noge i ukloniti unutrašnje toksine.

Detoks jastučići za stopala

Detoks jastučići se mogu naći u bilo kojem zdravstvenom spremištu, a vi ih samo trebate staviti na noge prije spavanja.Uklonite ih kada se probudite i ako  tokom noći postanu tamni, onda to znači da nemate toksina.

Jonska kupka stopala

Takođe možete koristiti jonsku kupku stopala kako biste odstranili toksine iz tijela.Ova kupka temelji se na elektrolizi, metoda koja koristi električnu struju za hemijsku reakciju.Trebate koristiti toplu vodu za otvaranje vaših pora,a sol se koristi kao protuupalni astringent.Joni se apsorbiraju kroz noge i vaše tijelo dobija detoks.Ako slana voda postaje tamna, to znači da uklanjate toksine iz vašeg tijela.

Recept za detoks :

Trebat će vam :

1 šoljica Epsom soli

1 šoljica morske soli

2 šoljice sode bikarbone

Eterična ulja ( po izboru )

Upute :

Koristite kipuću vodu i stavite sve sastojke , ostavite ih da se rastope.Nakon toga dodajte toploj vodi u kadi i dodajte jabukovog octa.Dodajte eterična ulja i sol u smjesu.POtpoite se pola sata.Imajte na umu da nakon kupanja možete osjetiti iscrpljenost i slabost, ali će se olakšati nadraženost kože .

Recept za kupku s kisikom

Trebat će vam :

2 šoljice vodikovog peroksida

1 kašika sušenog đumbira u prahu

Upute :

Napunite kadu toplom vodom i dodajte sušeni đumbir i vodikov peroksid.Potopite cijelo tijelo pola sata.Oslobodit će vaše tijelo i pomoći će vam da svim vrstama iritacija i alergija.