Evo kako stalno imati skupi đumbir kod kuće za malo novca

Đumbir, kao jedan od najukusnijih i najzdravijih začina, ima karakterističnu aromu i miris koji pruža brojne zdravstvene beneficije. Često se preporučuje kao lek za mučninu i probleme sa stomakom.

Ima moćna antiinflamatorna svojstva koja ublažavaju bolove u zglobovima i mišićima, a ove osobine ublažavaju ukočenost zbog osteoartritisa. Pored problema sa stomakom, đumbir može da ublaži menstrualni bol i olakša varenje.

Dakle, svakako treba uključiti ovaj neverovatan začin u dnevni meni. Možete napraviti čaj od đumbira ili dodati koren đumbira u deserte ili druge obroke.

Ono što je još zanimljivije je da đumbir možete imati u svom domu tako da imate beskrajne zalihe u bilo koje vreme kada vam je to potrebno.

Ono što treba da uradite je sledeće:

Ne kupujte koren đumbira iz prodavnica hrane jer je moguće da je prskan hemikalijama i da ima inhibitore u njemu. Umesto toga, uzmite plitki i široki kontejner i napunite ga bogatim zemljištem.

Zatim, stavite koren đumbira u vodu preko noći. Sledećeg jutra, stavite koren u zemlju sa pupoljcima okrenutim nagore. Postarajte se da su koreni pokriveni sa 2 centimetra zemlje. Zatim dobro nanesite i stavite posudu na toplo i prijatno mesto, ali sakriveno od sunca. Da biste zadržali vlagu i tek posle nekoliko nedelja, primetićete prve rezultate.

Đumbir raste nisko, što znači da ga možete uzgajati u udobnosti svoje kuće. Čim izrežete deo, ostatak će nastaviti da raste. Videćete kako je lako razviti sopstvenu beskonačnu zalihu đumbira, koji je bez opasnih industrijskih hemikalija!