/Evo šta se događa vašem tijelu kada pijete jednu šoljicu vode od kurkume svako jutro

Evo šta se događa vašem tijelu kada pijete jednu šoljicu vode od kurkume svako jutro

Kurkuma i voda od kurkume imaju moćna antikancerogena i protuupalna svojstva koja mogu pružiti brojne zdravstvene prednosti, posebno ako kombinujete vodu od kurkume s nekim limunovim sokom.

Sastojci

Pola limuna

Pola kašike kurkume

Organski med

Topla voda

Priprema :

Iscijedite sok od limuna u ćašu, zatim dodajte toplu vodu i kurkumu i sve dobro izmješajte.Dodajte malo meda i ponovo pomiješajte jer kurkuma lako pada na dno.Popijte smjesu odmah.

Zdravstvene prednosti sastojaka

Čuva od dijabetesa

Kurkuma smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2, ali prije korištenja konsultujte se s vašim doktorom jer može ometati neke lijekove i dovesti do niske razine šećera u krvi ili hipoglikemije.

Olakšava artritis

Zbog svojih snažnih antioksidativnih svojstava , kurkuma eleminiše slobodne radikale iz tijela, a redovno konzumiranje soka od kurkume može ublažiti bol u zglobovima i ublažiti upalu.

Sprečava bolesti srca

Prema brojnim studijama, kurkuma sprečava nakupljanje plaka u arterijama, učinkovito smanjuje rizik od nekoliko kardiovaskularnih bolesti.

Sprečava rak

Kurkuma može spriječiti proliferaciju različitih tipova tumorskih ćelija, a konzumiranje dnevno znatno će smanjiti rizik od raka.