Evo zašto vas drugi doživljavaju kao lošu osobu, a vi ste duša od žene!

Iako ste dobra osoba, evo zbog čega vas drugi mogu doživljavati na upravo suprotan način.

Iako zaista ne treba da vam bude važno šta drugi misle o vama (ako radite dobro i svemu pristupate bez predrasuda, ne ugrožavate bilo koga na bilo kakav način – tada zaista nema potrebe da razbijate tu lijepu glavu mislima o tome šta je neko drugi pomislio ili rekao, iz čiste pakosti, o vama), potrebno je imati na umu da zbog određenih načina ponašanja možete biti odbojni drugima. Mada ni to nije baš stvar zbog koje treba da gubite san, to ipak može uticati na uspostavljanje novih kontakata sa novim ljudima, bilo da su oni poslovne, prijateljske ili romantične prirode. Iako ste dobra osoba, evo zbog čega vas drugi mogu doživljavati na upravo suprotan način, piše “Atma“.

Ne smijete se “na prvu”. Često ste ozbiljni i izgledate prilično strogo. Zbog toga se može činiti da ste hladni ili odbojni. Međutim, jednostavno ne želite biti iskorišteni ili pokušavate da saznate s kim imate posla, prije nego što otkrijete svoju pravu, veselu stranu. Da, drugima to može izgledati odbojno, ali vi ste shvatili da vam je ta “maska” pomogla u prošlosti kako biste bolje procijenili ljude oko vas.

Rijetko tražite pomoć. Ne želite da bilo kome budete teret, tiho stičete nezavisnost i živite u čahuri odbrambenog stava. Nikada vam nije palo na pamet da izigravate žrtvu i drugi, kada to vide, smatraju da vam nisu potrebni. Pomoć tražite u rijetkim trenucima, kada shvatite da ne možete sami izaći na kraj sa situacijom u kojoj ste se našli.

Ne obećavate i ne obavezujete se, ali uvijek dajete dio sebe. Žena ste od akcije. Niste navikli da dajete prazna
obećanja i nudite lažnu sigurnost. Uvijek biste radije nešto preduzeli umjesto da obećavate nešto za šta, u startu, znate da ne možete ispuniti.

Uvijek se nadate najboljem, ali vam je jasno da život može biti nepravedan. Zaista, ne postoji ništa zanimljivo ili fascinantno u određenim kompromisima koje morate napraviti ili gubicima koje morate podnijeti. Gledate na život iz vrlo realnog ugla i vidite stvari onakve kakve one zaista i jesu. To ne znači da se ne nadate, da ne očekujete najbolje ili da niste spremni da doprinesete svijetu oko sebe.

Pratite svoju intuiciju i ne pokušavate da ugodite drugima. Vi radite stvari spontano. Niste konvencionalni. Umjesto toga, volite primjenjivati svoje principe i graditi svoj vlastiti put. Ponekad se takvo djelovanje ne sviđa drugima, ali to je samo vaš način obavljanja stvari.

Imate nekoliko prijatelja, ali oni su istinski, pravi prijatelji. Ne zabadate nos u tuđe stvari, jer ste zainteresovani samo za kvalitet odnosa. Ne radi se o tome da vas ne zanima, već jednostavno poštujete privatnost ljudi i ne želite se miješati u njihove probleme. Naravno, kada vam neko do koga vam je stalo zatraži pomoć, vi ste uvijek tu.

Opraštate, ali ne zaboravljate. Kada vas neko povrijedi, nakon izvjesnog vremena spremni ste da oprostite i to (u najvećem broju slučajeva) zaista i radite. Ipak, uvijek ćete zapamtiti bol koji ste proživjeli i ono zbog čega biste trebali biti oprezniji u budućnosti.