Jeste li ikada prekinuli odnos dok ste još uvijek bili zaljubljeni u tu osobu?

Nije stvar u otpuštanju; već se radi o nevezanosti.

Kad bi bar ljubav stvarno mogla riješiti sve probleme svijeta. Svi mislimo da je ljubav neki magični fenomen koji može pobijediti gotovo sve. Ali tužna je istina: bez obzira koliko god moćna ljubav mogla biti, ona ne može biti rješenje svega.

Da nije tako, ne bi bilo više prekida između parova koji vole. I nije istina kada kažu da su parovi koji imaju “istinsku ljubav” jedina vrsta koja će sigurno trajati. Postoji mnogo vrsta parova koji nemaju nedostatak ljubavi u vezi – ali ipak ne uspijevaju ostati zajedno.

Zato nemojte misliti da niste stvarno zaljubljeni u nekoga samo zato što ste se morali odmaknuti od te osobe, piše Relationship rules. Mi stalno odlazimo od stvari i ljudi koje volimo.

I to je samo nešto zbog čega – bez obzira koliko to bilo teško – moramo rasti da se naviknemo. To je tužna istina: neće sve ljubavne priče imati sretne završetke.

Ljubav i odnosi nisu jednostavni. Nikada nisu dizajnirani da budu takvi. U početku susrećemo nekoga s kim dijelimo romantičnu iskru. Vjerujemo da možda postoji potencijal za nešto posebno. Mi smo uzbuđeni i počinjemo razmišljati o svim mogućnostima.

S tom osobom počinjemo zamišljati budućnost. Sve vas oduševljava. Vaše srce počinje brže kucati. Kotači u vašoj glavi okreću se brzinom svjetlosti. I nadate se da se i ta druga osoba osjeća isto.

Ne želite postati previše emocionalno vezani za nešto što se možda neće dogoditi. Onda se malo otvorite, ali ipak pokušavate zadržati svoju distancu. Sve svoje zidove podignete kako bi se zaštitili, ali ostavljate samo male pukotine kako bi stvari bile zanimljive.

Polako se počinjete upoznavati. Počinjete stvarno graditi nešto na toj početnoj iskri i postupno vam postaje sve ugodnije kada ste zajedno.

A onda dođete do te točke gdje su svi zidovi srušeni. Konačno ste uspostavili dobar odnos jedan s drugim. Prešli ste teške vode početnog odnosa i konačno ste na sigurnom mjestu. Znate da stvari fino teku i baš sada ne želite zaljuljati čamac. Sada sigurno znate da bi to moglo biti nešto posebno.

Sada sigurno znate da je to nešto za što vrijedi riskirati. I tako idete naprijed i jednom se odlučite na taj skok. I na neko vrijeme, imate pozitivne povratne informacije. Zaljubljeni ste jedno u drugo i oboje to znate. Uzimate onoliko koliko god možete. Teško je pokušati biti savršen partner jedan drugom.

Pokušavate sve kako biste bili sigurni da se ljubav koju imate jedno za drugo ne smanjuje. Znate da je vaš odnos stvarna stvar. Vi sebe vidite kao legitimnu snagu s kojom treba računati.

I jednom kada to početno blaženstvo jenja, stvarna pitanja počinju pokazivati svoju ružnu glavu. Problemi koji dolaze vezani uz ljubav i odnose počet će se pokazivati. Bit ćete prisiljeni da stvarno vidite kakav je vaš odnos.

Ovo je krajnji test vaše ljubavi. I polako ćete početi otkrivati ​​da možda vaš odnos nije bio jak kao što ste mislili.

Još uvijek ste zaljubljeni i ne želite pustiti vezu, ali znate da nešto nije u redu. Znate da nešto nije kako bi trebalo biti. Uvijek ste govorili da nikad ne bi trebalo biti lako, ali nikada vam se nije reklo da je dizajnirano da bude tako teško.

To vas plaši. To vas plaši jer znate da, unatoč ljubavi koju osjećate jedno prema drugom, morat ćete otići. I to je najteži dio.

Koliko god je teško otići od osobe u koju smo još uvijek jako zaljubljeni, to je snaga koju svi moramo naučiti utjeloviti. Ne radi se baš o otpuštanju; već o nevezanosti. Samo zato što ste otišli, ne znači da vaša ljubav manje vrijedi. To je samo ljubav koju ste se morali odvojiti od sebe.