KAD JE TEŠKO, BOGU SE OBRATITE OVIM REČIMA: Najmoćniji stihovi iz Biblije koji donose mir i isceljenje duše!

S ovim rečima na usnama započnite svaki dan i gledajte kako se stvari menjaju

Kada pomislite da su vam sve lađe potonule, okrenite se molitvi i stihovima iz Biblije. U njoj je zapisana svaka reč Božja. Te reči donose mir i spokoj, a na vama je da ispoštujte sve što je napisano i verujte!

Ove reči valja često ponavljati i sve će u životu doći na svoje, piše Irina Apreljskaja i tumači stihhove iz Biblije.

2. Timoteju 3:16

Voli bližnje ​ ​

Ljubazni! kad je ovako Bog pokazao ljubav k nama, i mi smo dužni ljubiti jedan drugoga. Boga niko ne viđe nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je njegova savršena u nama. ​

1. Jovanova 4: 11-12

Tvoj odnos prema ljudima određuje tvoj odnos prema Bogu. Kako možeš voleti nekoga koga ne vidiš, ako mrziš onoga koga vidiš?

Voli ljude. Brini se o njima. Od današnjeg dana počni sa jednostavnim osmehom i lepom rečju za one koji su ti u blizini. Tada, kako Biblija obećava, ljubav će se u tvom srcu uvećavati.

Voli neprijatelje ​

A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone; ​

Matej 5: 44

Zapamti: negativnost izaziva negativnost. Ako na neke loše stvari reagujemo negativno, vatra će se samo rasplamsati. Jedini način da se ona ugasi – je odgovoriti dobrom na zlo. Pritom, ne samo vidno, već iskreno, iz sveg srca.

Razmisli o onima koji su te povredili, uvedili, izdali. Shvati, da je njima gore nego tebe, jer ako oni povređuju druge, znači da su i oni sami povređeni. Zašto se vređati one čija je duša i tako “ranjena”? Traži od Boga za one koji su te uvredili iscjeljenje i mir i viđećeš neverovatne promene! ​

Imaj veru u Boga

​Ne brinite se ni za šta, nego u svemu molitvom i moljenjem sa zahvaljivanjem da se javljaju Bogu iskanja vaša. I mir Božij, koji prevazilazi svaki um, da sačuva srca vaša i misli vaše u Gospodu Isusu. ​

Molitva
foto: Shutterstock

Filipljanima 4:6-7:

Imati veru – znači ne brinuti. Apsolutno. Nimalo. Otkrijte Bogu svoje zahteve, potrebe, želje i čekajte odgovore sa verom! Oni će sigurno doći!

A ako večno brineš, sumnjaš, navaljuješ na sebe i svoj život negativno – to često blokira Božji odgovor za tebe. Uzdanje u Boga donosi duboki mir u srcu. ​ ​Praštaj ​ i kad stojite na molitvi, praštajte ako šta imate na koga: da i Otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogreške vaše.

Marko.11: 25

Možeš se moliti čak i danima, ali ako u tvojoj duši živi nepraštanje, ti si odsečen od Božje milosti, i shodno tome, od Njegovog blagoslova.

Ponavljam još jednom: tvoj odnos prema ljudima opređeljuje odnos Boga prema tebi! Ne odustaj! ​ Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.

Matej 7: 7.8

Ne odustaj od svojih snova, ciljeva, predodređenja, misije! Ne stidi se da pitaš, tražiš, kucaš. Takva upornost dovodi do prelepih rezultata! ​

Krik duše

Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš. ​

Jeremija 33: 3

​Ponekad, za izlazak na novi nivo života, moraš se iskreno od srca požaliti Bogu. Kriknuti. Viknuti. Da ti je svega dosta, da nemaš snage, da više tako ne možeš.

Takav iskren “krik duše” otvara vrata “nedostupnog” za nešto što ranije nisi znao. Doći će novo razumevanje, otkrovenje, novi obrt. Bog je tako obećao, a On nikada ne laže.

Odredi svoju meru

Dajite, i daće vam se: meru dobru i nabijenu i stresenu i preopunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom merom dajete onakom će vam se vratiti.

Luka 6: 38

Ovaj stih jasno govori da ti sam određuješ, šta ćeš dobiti u životu. Kako ti meriš – tako će i tebi odmeravati. Kako ti sudiš o nečemu ili nekom – isto tako će se i tebi suditi.

Ako si pohlepan – ne očekuj velikodušnost od drugih. Ali ako si “davalac” u životu (vremena, snage, finansija) – nije iznenađujuće kad ti se još više vrati!

​Izučavaj Bibliju

Neka se ne rastavlja od usta tvojih knjiga ovoga zakona, nego razmišljaj o njemu dan i noć, da držiš i tvoriš sve kako je u njemu napisano; jer ćeš tada biti srećan na putovima svojim i tada ćeš napredovati.

Molitva
foto: Shuterstock

Isus Navin 1: 8

Proučavanje Božje Reči će vam obezbediti uspeh u svakoj oblasti života. Upravo iz Biblije dolazi istinska mudrost, razumevanje toga kako zaista sve funkcioniše.

Želiš li da budeš mudar, efikasan, srećan? Od danas počni da čitaš Bibliju, makar jedan stih dnevno, i razmišljaj o pročitanom. Tvoje mišljenje će početi da se menja, a shodno tome i kvalitet života. ​

Traži utehu u Bogu

Teši se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi. ​

Psalam 37:4

Kada ti je teško, bolno, loše – idi prema Bogu. Ako kreneš prema ljudima, alkoholu, narkoticima i drugim dopinzima – dobićeš privremen efekat, koji neće đelovati na realnost.

Ali, ako se okreneš Bogu – to ti garantuje ne samo duboku utehu, već i ispunjenje tvojih skrivenih želja! Eto tako Gospod vrednuje tvoje opštenje s Njim! ​

Problemi odlaze

​Pokorite se dakle Bogu, a protivite se đavolu i pobeći će od vas.

Jakovljeva 4: 7-10

Đavo postoji. Prokletstva postoje. I mnogi problemi u životu (bolesti, nesreće, bol, konfuzija) su njegovo delo. I zato, đavo se nekad mora proterati, a on je drzak gost.

Kako se to radi? Pre svega, pokori se Bogu i Njegovom plan za tebe, Njegovim zapovestima, Njegovoj Reči. Takve ljude đavo mrzi, ne može ni da se približi njima! ​Sve prilazi! ​ Nego ištite najprije carstva Božijega, i pravde njegove, i ovo će vam se sve dodati.

Matej 6: 33

Jedan od mojih omiljenih stihova i principa u životu. Kada tražimo Boga – sve što nam treba prilazi!

Šta to znači tražiti Boga? To znači, nastojati ići tamo gde je On (crkva, propovedi, pesme, knjige, itd), izučavati njegov karakter, želeti Njegovo prisustvo i staviti ga na pijedestal svog života.

Posveti vreme Gospodu, snagu, ukaži čast i poštovanje. Voli Ga. A onda – će te sve slediti! Potrebno će samo doplivati do tvojih ruku kao po toku. Pred tobom će se otvorati potrebna vrata, uvek ćeš biti u pravom trenutku na pravom mestu. Kao da si GPS sudbine uključio.

Verujem da će ti ovi Biblijski stihovi pomoći upravo sada da osvestiš nešto važno. Neka se tvoj život promeni i Božja ljubav preplavi tvoje srce!

Bog te blagoslovio!

Irina Apreljskajav

(5sfer.com / Stil)