KADA MUŠKARAC PRESTANE DA ZOVE I ŠALJE PORUKE: Evo šta treba uraditi ako zavlada tišina koja boli – zaštitite svoje srce

Šta da uradite ako muškarac ne odgovara na poruke – cenite sebe i čuvajte svoje srce!

Moderne ljubavne veze često su pune raznih igrica i taktika, što zapravo dovodi samo do frustracija i nezadovoljstva. Kada bismo iskreno i otvoreno govorili i pokazivali svoja osećanja, sve bi bilo mnogo lakše i jednostavnije. Jedna od situacija koja često dovodi do frustracija jeste nejavljanje partnera. To se može dogoditi nakon svađe ili rasprave, a u nekim slučajevima događa se da partner iznenada prestane da se javlja. Ovde nije reč o neodgovaranju na poruku od par sati, usled obaveza ili tehničkih problema, već od nekoliko dana. 

U glavi osobe koja čeka odgovor na poruku ili poziv počinju da se premotavaju razna scenarija. Postoji i manipulativna tehnika koja se sve više koristi u vezama nakon svađe, a to je manipulativna tišina. Situacija u kojoj nakon rasprave partner više sa vama ne komunicira. Šta uradditi kada ne odgovara na potruke i pozive.

1. Ne “bombardujte porukama”, već pošaljite mu jendostavnu poruku da želite da razgovarate sa njim. To će biti dovoljno da mu date do znanja da ste otvoreni za komunikaciju i da čekate njegov odgovor. Ne pišite mu na sve moguće mere i ne kontaktirajte sve njegov eprijatelje.

2. Nemojte samo sedeti, čekati i razmišljati o poruci ili pozivu. Ne gledajte stalno u telefon, već se posvetite aktivnostima koje će vam zaokupirati pažnju.

3. Ukoliko se čujete i dalje osećate nelagodnot,rezervisanost i ljutnju, najbolje je da dogovorite sastanak uživo i da otvoreno razgovarate o problemu i zaključite kkao i da li ga možete rešiti.

4. Kada se muškarac već duže vreme ne javlja, a znate da je dobro, prihvatite gubitak i nastavite dalje. Počnite da se bavite sobom, jačanju volastog amopouzdanja i radite stvari koje vas čine radosnim. Oni kojima nije suđeno da budu deo vašeg života, u njemu neće ni ostati. Zaslužujete samo pravu ljubav, iskrenost i poštovanje, a nejavljanje na telefon i bežanje od problema znak je slabosti i emotivne nezrelosti, a složićete se da takav partner i nije za vas. Zavolite sebe, cenite svoje biće, jer kada razvijete zdravu ljubav prema sebi, lakše ćete stvarati i kvalitetnije odnose.

Izvor: Sensa