Kada ti se čini da se cijeli tvoj svijet raspada znaj da Bog drži sve konce u rukama!

Bog drži sve konce u rukama, čemu se zabrinjavati.

No kada dođu krize, upadneš u teškoće, drugi te ne razumije, ne vidiš svjetlo na kraju tunela počinješ se pitati da li to doista tako. Jer ako je sve u Božjim rukama zašto ništa nije onako kako bi trebalo biti, onako kako si ti želio. I upravo tu moraš shvatiti osnovnu činjenicu, a ta je da ne vidiš svijet iz Božje perspektive i da je gledaš iz kuta jedne male osobe koja ne vidi dobro ni cjelinu svoga života a kamoli sve uzročno posljedične veze koje se zbivaju u svijetu oko tebe.

Bog drži sve konce u rukama, ponavljaj tu istinu često. Tvoja sloboda je čudesan dar i može te podignuti u neslućene visine ako se prepustiš njemu a može te baciti u nezamislive ponore. Ali moraš otvoriti oči i priznati istinu o sebi, ne se skrivati iza onoga što bi ti želio da je istina već pogledati u sebe, u ono što misliš i osjećaš i ono što kao posljedicu toga činiš i pitati se je li to ono što Bog od tebe traži ili radiš što hoćeš i kako hoćeš.

Nemoj zaboraviti da Bog drži sve konce u rukama.  Držao ih je i kada je njegov Sin nosio drvo križa i umirao na njemu i kada se ti svakodnevno boriš sa svojim problemima. Kada je on prošao naše boli onda je sigurno to imalo nekoga razloga. Zato kada ti prolaziš bol razočaranja, napuštenosti, izdaje, prevare, osamljenosti, fizičke patnje ili bilo što drugo moraš znati da i ta bol ima razloga ako tvoj put na Božjem putu.

Zato nemoj očajavati, jer to je životni paradoks. Neke stvari moraju biti slomljene da bi se druge izgradile. Prihvati križ koji nosiš jer on je samo sredstvo brušenja bisera tvoje duše, otkrivanja tvoje prave ljepote, prepoznavanja puta kojim moraš proći. Nekada može biti velika sreća ne dobiti ono što želiš jer je Bog pripravio nešto mnogo bolje od toga za tebe. Zato kada ti se čini da se cijeli tvoj svijet raspada znaj da Bog drži sve konce u rukama.

Autor teksta – Mario Žuvela