Kako da razgazite obuću za 5 minuta: Žuljevi se nikad neće pojaviti, a cipele neće promeniti oblik!

Najveći problem sa novim parom obuće upravo je postao prošlost.

Koja žena ne voli da kupi novi par cipela?

Ipak, pripadnice nežnijeg pola često će kupiti i cipelu koja je malo tesna i neudobna, ali prelepa, a čak i kada govorimo o najudobnijem paru novih kvalitetnih patika, retko ko će prvi dan proći bez žuljeva.

Lako bismo izdržali taj jedan dan, da nije peckanja i bola na palcu, malom prstu ili peti koji će nas pratiti narednih nekoliko dana i iritirati čak i ako obujemo stari par već razgažene obuće.

Ali, uz malu pomoć fena, najomraženiji problem sa obućom je prošlost!

Da biste razgazili novu obuću i sprečili pojavu žuljeva treba vam svega nekoliko minuta, kod kuće. Obujte čarape, a zatim i novi par obuće. Uključite fen i usmerite topli vazduh ka problematičnim mestima, tako da se ti delovi obuće zagreju.

Isključite fen i ostanite u cipelama dok se u potpunosti ne ohlade. Materijal će se raširiti taman toliko da ne pravi žuljeve, i postaće mekši i fleksibilniji.

A možete takođe i da namočite čarape toplom (vrućom) vodom ili mlekom pa onda obujete cipele i razgazite ih malo tako što ćete odati po stanu ili kući u njima. – uspješniji metod za nekvalitetnu i obuću koja nije original

Ako bude potrebe, ponovite postupak još jednom, mada oni koji su probali kažu da uspeva iz prve! Probajte i javite nam utiske!