Kako prirodno da izliječite fleke na koži, staračke pjege, bradavice i mladeže

Mrlje i bradavice su najčešći problemi na koži koji su izazvani različitim faktorima.Srećom, pokazat ćemo vam kako da uklonite te sčeste kožne probleme bezbolno i brzo.

Mladeži

Mladeži nisu opasni, ali mogu biti poprilično neugodni i takođe se mogu pojaviti bilo gdje na koži.Kako biste spriječili njihov nastanak, nanesite malo zgnječenog češnjaka na mladež i zavijte zavojom 4 sata svakog dana.Jabučni ocat takođe može ukloniti mladeže.

Bradavice

HPV je obično krivac za bradavice na ljudskom tijelu.Postoji više od 400 tipova bradavica, ali dobra vijest je da se mogu lako eleminisati.Nanesite malo jabučnog octa na bradavicu i zavijte zavojom, mijenjajući 2 puta tokom dana.

Mrlje na koži

Mrlje se pojavljuju kada ima previše trenja od odjeće koju nosite, ali mogu se ukloniti jabučnim octem.Trljajte ih tuferom natopljenim jabučnim octem nekoliko puta na dan, ubrzo bi trebale nestati.

Staračke pjege

Staračke pjege obično nastaju prekomjernom izlaganju suncu.Mogu se ukloniti korištenjem limunovog soka koji se obično koristi kao izbjeljivač.Nanesite malo limunovog soka na pjege i primijetit ćete kako brzo nestaju.

Miteseri

Kako biste spriječili mitesere, trebate držati pore čistim.Možete učiniti to naparavanjem lica prije pranja, a zatim nanijeti kokosovo ulje.