KO KONZUMIRA PIVO, VINO I ČOKOLADU ŽIVEĆE DUŽE! Dobro ste pročitali!

Istraživanje je rađeno na 68 hiljada osoba

Nakon ludog dana na poslu, sednete konačno u svoju fotelju, otvorite bocu vina i natočite čašu. Problem je što nas peče savest što mislimo kako alkoholom škodimo svojem telu. Do sada…

foto: Shutterstock

Novo veliko istraživanje dokazalo je kako uživanje u vinu, pivu i čokoladi zapravo dobro za nas. Istraživanje univerzitet u Varšavi, predvođeno profesorkom Joanom Kaluzom, dokazalo je da 20% manja šansa da ćete umreti prerano ako više uživate u ovim poslasticama, nego da se trpate crvenim mesom, prerađevinama i gaziranim sokovima. I sve to zbog nečega što se zove antioksidansi.

foto: Shutterstock

Istraživanje je rađeno na 68 hiljada osoba, od 45 do 83 godine, i dokazali su da konzumiranje namirnica s antioksidansima smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka. Uz nabrojane stvari, savetuju veće korišćenje voća i povrća, punozrnatog hleba, maslinovog ulja, orašastih plodova i nemasnih sireva.

Uz to, pušači imaju najveće koristi od antioksidansa i nabrojanih namirnica, budući da je čak 33% manja šansa da će umreti od onih pušača koji ne konzumiraju te namirnice.

Zato, u trgovinu po čokolade, vino i pivu!