Majka koja nije odustajala: Željela je kćerku i dobila je nakon 10 sinova

Neke žene koje to ocrtaju to rade – baš kao u slučaju ove hrabre majke koja je željela imati kćer.

Koliko život može biti pun iznenađenja doživio je Alexis Brett (39) iz Velike Britanije. Ona je prva mama u državi koja je dovela deset dječaka zaredom, Campbell (17), Harrison (16), Corey (14), Lachlan (11), Brodie (9), Brahn (8), Hunter (6). ), Mack (5), Blake (3) i Rothagaidh (2). Razlika između najstarijeg i najmlađeg sina je 15 godina.

Tada je vjerovala da je to, to – da je njena porodica kompletna. Kad se osvrnula na svoj život, Aleksis je shvatila da je trudna posljednjih 18 godina svog života, ali bila je vrlo sretna što ima tako brojnu obitelj. Djevojčica je promijenila porodičnu dinamiku jer su joj braća vrlo pažljiva.ADVERTISEMENT

Oni paze da je ne probude, i općenito su se nekako počeli bolje ponašati, kažu ponosni roditelji. Dodali su da ova poslednja trudnoća nije bila planirana, pa su se iznenadili, a doživeli su još veći pozitivni šok kada je ultrazvuk pokazao devojčicu. Nema više dece. Znam, rekao sam to prošli put, pa smo dobili Camerona, ali ovaj put to stvarno mislim.

Volim svoju obitelj koliko ih je sada – rekao je Alexis, dodajući da nailazi na mnogo riječi potpore, ali ima i sramotnih komentara, poput „oni sigurno imaju financijsku korist od toliko djece“. To, tvrdi Alexis, nije tačno jer njen muž radi dobar posao, pa uopšte ne spadaju u potpunu kategoriju dječjih dodataka.

Moj suprug David je vozač voza. Izlazi iz kuće u 5.30 ujutro i imam vremena prije nego što se djeca probude popiti kafu i istuširati se. Život sa 11 djece nije lak. Perim rublje 49 puta sedmično, a kuću usisavam sedam puta dnevno. Ali djeca ih uvijek razvesele i ispune im toplinom oko srca, tada znaju da u životu ništa ne bi promijenili