“Moja porodica je bila veoma bogata, a onda smo sve izgubili…” Biković o porodici i bratu monahu

Popularni glumac je otkrio detalje iz svoje prošlosti i pričao je o odnosu sa svojom majkom i bratom

Srpski glumac Miloš Biković (32) je u intervjuu za ruske medije ispričao detalje iz svog privatnog života o kojima nikad pre nije govorio, kao i o odnosu sa majkom i bratom.

Milošev stariji brat, Mihailo Biković je starešina manastira Jovanja, a glumac je sada ispričao kako se oni slažu:

– Moj brat je otišao u manastir kada je imao 22 godine, a studirao je s potomcima ruskih emigranata koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije. Važno mi je da kažem da s njim pričam kao sa bratom, ali se uvek setim da je on ipak monah koji je svoj život posvetio Bogu. Ponekad, u razgovoru poželim da mu protivurečim, ali umesto toga, uvek mu kažem: “Razmisliću o tvojim rečima” – ispričao je Miloš za rusko izdanje magazina “Esquire”.

U istom je ispričao i zbog čega se njegov brat zamonašio.

– Objasnio mi je da nikada nije osetio takvu punoću života i da ju je pronašao jedino u dodiru sa Bogom. Kada je moja slava premašila sve ono što sam očekivao, sećam se da mi je brat rekao: “Sada više nisi bitan samo ti. Sada si postao simbol.” On je na neki način počeo da mi se divi, iako ja to nikada nisam očekivao jer je to neobično za jednog monaha. On dobro zna koliko i kada se ja lomim i sumnjam u sebe – rekao je Miloš.

Njihova majka je imala je drugačiji pristup prema Miloševoj glumačkoj karijeri.

– Njoj moj uspeh nije mnogo važan. Verovala je da ću postati glumac, ali me nije preterano hrabrila u tome. Kada je moja karijera počela da ide uzlaznom linijom, ona me je podržala – rekao je Biković.

Miloš je otkrio šta je kupio majci od prvog velikog honorara.

– Stan u Beogradu, a pre toga sam joj iz Rusije doneo krznenu kapu, koja joj se mnogo dopala. Njoj pokloni nisu toliko važni. Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan. Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili. Tata je bio direktor velike austrijske firme i zarađivao je dosta novca, ali ja nisam osetio taj lagodan život. Moj brat jeste – rekao je glumac u pomenutom intervjuu.