MORAŠ DA ZNAŠ: Postoji razlika između toga kad te muškarac POŠTUJE i samo želi

Postoji velika razlika između toga da si željena i poštovana. Ponekad mislim da je nama ženama toliko važno osjećati se željenima da zaboravimo poštovati same sebe. Dopuštamo si da se prema nama loše ponaša u trenutku slabosti jer je lijepo biti predmet nečije pažnje.

Pažnja je dobra, godi nam i zbog nje se osjećamo posebno. Ona je trenutno zadovoljstvo.

Volimo kad nam muškarac priđe i flerta, volimo da nam se upucava na normalan način jer se osjećamo dobro. Zato volimo biti i na društvenim mrežama i raznim aplikacijama. Osjećamo se željeno i zbog tog se osjećamo dobro.

Sve nam to diže samopouzdanje kad se osjećamo loše i osjećamo se tada dobro u vlastitoj koži.

Ali to je razlika između toga kad te netko želi i poštuje.

Poštovanje je teže; za njega je potrebno vrijeme. Potrebno je vrijeme za prepoznati nečiju vrijednost, za razumijeti zašto netko vjeruje u ono što vjeruje. Potrebni su duboki razgovori i treba ti do nekoga biti stalo kako bi ga poštovala.

Biti željena i biti poštovana su dvije potpuno različite stvari, ali uvijek bi trebala težiti tome da te netko poštuje.

Može ti se svidjeti trenutak kad se osjetiš željeno, ali to ništa ne znači ako te osoba ne poštuje.
Nemoj biti s nekime jer taj netko ima ugodan glas i jak je na riječima pa se osjećaš dobro.

Može se dogoditi da se ta osoba okrene protiv tebe i te se riječi pretvore u smeće.
Svatko se želi svidjeti drugima, to je u ljudskoj prirodi, ali lako se izgubiti u trenutku. Lako je odbaciti vrijednosti na noć i pustiti tijelu da preuzme vodstvo. Lako je ljubiti se s muškarcem iz kluba, lako je pijan donijeti odluku, ali onaj osjećaj ujutro kad shvatiš da te taj čovjek ne poštuje… To je grozno. On te samo želio i iskoristio te.

Nemoj pasti u naručje nekome tko te ne poštuje i stalo mu je samo da spava s tobom.

Sjeti se kako ćeš se osjećati kad te ne nazove nakon noći provedene s njime. Nemoj pristati na to.

Nemoj muškarcu dopustiti da uzme ono najbolje od tebe i ostavi te iskorištenu. Kad te ne poštuje, ostavit će te, a ti ćeš biti povrijeđena. Ostavit će te, a ti ćeš se preispitivati što si krivo učinila. Ali on nikada nije ni imao namjeru ostati s tobom. Lako je otići od nekoga kad ga ne poštuješ. Lako je zaboraviti nekoga koga ne poznaješ i čiju vrijednost ne cijeniš.

Trebaš poštovati samu sebe kako bi zadobila poštovanje drugih.

Muškarcu se možeš sviđati, ali njegove riječi ništa ne znače dok te ne poštuje. Ako si pustila u svoj život nekoga tko te ne poštuje, znači da ne poštuješ samu sebe. Nikada ne bi smjela pustiti nikome da te gazi, da te iskoristi ili učini da se osjećaš kao glupača. Takva osoba će uočiti tvoj nedostatak samopoštovanja i nastavit će te stavljati u grozne situacije. Znat će da može to činiti koliko ga je volja.

Uloži u sebe, pokaži si ljubav i brigu i počet ćeš primjećivati vlastitu vrijednost. Počet ćeš poštovati više samu sebe i onda ćeš zahtijevati poštovanje od drugih.

Ako te netko ne poštuje, izbaci ga nogom iz života jer pažnja nije vrijedna mučenja koje ćeš si priuštiti nakon te pažnje.