Najgore je prošlo. Najgore nas tek čeka. Što vam nije jasno?

Virus je prirodan, sve je počelo zbog jednog slijepog miša na tržnici i oko toga nema dileme. Virus je umjetan, nastao je u laboratoriju i to je jasno. Kinezi su odmah obavijestili kada je počela epidemija. Kinezi su krivi za sve, jer nisu na vrijeme priznali što se događa. Virus će uskoro nestati prirodnim putem. Očekujemo nov nalet virusa u rujnu/septembru. Najgore je prošlo. Najgore nas tek čeka.

Halo, Rim!

Dan četrdeset treći. Iako nisam liječnik nego slikar, shvatila sam da ova bolest nema lijeka i da napada stare, a da od nje umiru mladi. Ali ovo nije ozbiljna bolest, osim kada postane ozbiljna, a to ne možemo predvidjeti.

Najveći broj ljudi nema simptome i ne znamo da su bolesni, ukoliko ne umru. Virus je do sada već oslabio, a možda i nije. To danas još ne možemo reći, ali ćemo znati ovog ljeta. Potrebno je dva puta ponavljati tampon, ali dovoljno je i jednom. Svaka zemlja ima svoj mutirani oblik ili je možda na cijeloj planeti isto.

Prenosi se isključivo kapljično, bliskim ljudskim kontaktom. Zato je potrebno dobro prati pločnike. Ne, ulice je potrebno prati iz psiholoških razloga, da nas ne bi bilo strah da izlazimo. Ali sigurnije je ne izlaziti, osim ako nije baš neophodno. Trebamo izlaziti, radi imuniteta, ali je bolje da u isto vrijeme budemo kod kuće.

Sljedeći tjedan je ključan, o njemu sve ovisi. Sljedeća tri tjedna su ključna, o nama sve ovisi. Djeca ne prenose virus, ali ga u stvari i prenose. Najbolje bi bilo da se djeca što prije zaraze. Djecu treba dobro čuvati da se ne zaraze. Ona nikako ne trebaju ići u parkove, treba ih zaključati. Parkove, ne djecu.

Škole je potrebno što prije otvoriti, ali ne prije srpnja/jula. Maske su nepotrebne, mogu čak biti i štetne ako se pogrešno koriste, dovoljno je držati metar i pol distance. Maske su neophodne, one nas štite, ali ne one koje se kupuju u apoteci nego neke specijalne, sa šifrom, koje nitko nema. Virus se zadržava na površinama i potrebno je sve dezinficirati. Nije potrebno dezinficirati hranu iz trgovine jer se zaraza tako ne prenosi.

Virus je prirodan, sve je počelo zbog jednog slijepog miša na tržnici i oko toga nema dileme. Virus je umjetan, nastao je u laboratoriju i to je jasno. Kinezi su odmah obavijestili kada je počela epidemija. Kinezi su krivi za sve, jer nisu na vrijeme priznali što se događa.

Ovog ljeta ćemo ići na more, jer će visoke temperature uništiti virus. Ovog ljeta ne treba nigdje ići jer je najsigurnije liječiti se u svom gradu. Rusi su na pragu da naprave cjepivo, do jeseni će biti gotovo i to će nas spasiti.

Cjepivo sigurno neće biti spremno još najmanje godinu dana. Kada bude bila dostupno, nikako se ne treba cjepiti, osim ako ste u rizičnoj grupi. Najvažnije je da se svi cijepe.

Virus će uskoro nestati prirodnim putem. Očekujemo nov nalet virusa u rujnu/septembru.

Najgore je prošlo. Najgore nas tek čeka.

Što vam nije jasno?