NESTOROVIĆ: Korona virus je nastao U LABORATORIJI, vakcina Bila Gejtsa je LOŠA, NE BIH JE PRIMIO

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je da je pokušavao da utiče na ljude da se manje plaše jer je u medijima bilo preterivanja što se tiče kovida 19.

Nestorović je za televiziju Prva rekao da je sve vreme pratio svetske vesti i medicinske izveštaje, te da je primetio da se u medijima preteruje.

– Kada gledate medicinski deo vesti to nije strašno, a novinarski je bio strašan – rekao je on.

On je kazao da je Srbija imala sreću što su već bili napravljeni modeli za borbu sa korona virusom kada je kovid 19 stigao u zemlju.

– Videlo se da će biti dva meseca intenzivnije i treći manje intenzivno. Na početku je izgledalo crno, pogotovo na zapadu gde su mračili dibidus – rekao je Nestorović.

Kako je kazao, povremeno je bilo preterivanje u medijima i na društvenim mrežama što se tiče straha od korona virusa.

– Italijanski scenario nije mogao da nam se dogodi, ali mogli smo da imamo deset puta više mrtvih – pojasnio je on.

Nestorović je podsetio da se se 40 godina bavi pulmologijom i zna da respiratorni virusi ne mogu toliko da budu smrtonosni.

Govorio je i o hlorokinu i američkom predsedniku Donaldu Trampu koji je uzeo da koristi lek na svoju ruku.

– Postoji preventivno uzimanje leka, svakog ponedeljka se uzima. Mi to nismo preporučivali, jer on može da utiče na srce – pojasnio je Nestorović i dodao da je korišćenjem tog leka kao preventive u SAD u više slučajeva došlo do trovanja.

On je kazao da su doktori u svetu svrstani politički, te da je će to ostaviti ružnu sliku na pandemiju korona virusa.

– Tamo gde su guverneri demokrate, tamo su bile države zatvorene. Svuda je bilo puno politike – rekao je on.

„PRAVLjENjE VAKCINE IDE KILAVO“

Nestorović je kazao da pravljenje vakcine protiv korona virusa ide loše, te da je ona koju pravi firma Bila Gejtsa jako loša i da bi on odbio da je primi.

– Od 15 koji su ih primili 3 imaju teška dejstva, samo 8 je imalo antitela. Pazite, to je 20 odsto – rekao je on.

Dodao je da se radi na vakcini koja menja RNK , to jest pokušava da promeni genetiku kako bismo i ubuduće bili otporni na kovid 19, ali je to, prema njegovom mišljenju, teško jer svaki virus mutira.

Prema njegovim rečima, krajem januara Grci su rekli da virus ima veštački ubačena dejstva, a to su potvrdili i drugi lekari širom sveta.

– Onda je izašao Montanje, on je nobelovac iz Francuske. Prošle nedelje se pojavio australijski rad koji je pokazao da se virus najlakše vezuje za ljudske ćelije, ne ni na miševe. Onda bi on trebalo da se najviše vezuje za šišmiše, a ne za nas – rekao je Nestorović.

On je kazao da ne veruje da ćemo ikada saznati ko stoji iza toga, iako je biološko oružje zabranjeno, Nestorović tvrdi da se ono ipak pravi.

Nestorović je kazao da ne zna odakle je virus došao u Srbiju, te da su oni koji su došli iz Italije imali najteži oblik kovida 19.

– Izgleda da smo mi imali tip virusa koji je dosta slabiji – dodao je on.