OVAJ FILM SNIMLJEN 2015. GODINE BIĆE PRIKAZAN TEK ZA 100 GODINA: Evo zašto!

Džon Malkovič i Robert Rodrigez snimili su film koji će biti prikazan tek za 100 godina.

Radnja filma, prikladnog naslova 100 Years, smeštena je u sadašnjost, ali će biti prikazan tek 18. novembra 2115. godine, prema portalu io9.

Radi se o dobro smišljenom promotivnom triku u kojem je marka konjaka Louis XIII angažovala poznatog meksičkog redatelja Roberta Rodrigeza za ambiciozni umetnički eksperiment snimanja filma koji će stotinu godina boraviti iza neprobojnog stakla.

Brojevi nisu slučajni, sto godina je period koji protekne između punjenja Louis XIII. i puštanja u prodaju te dragocjene boce kojoj je prosečna cena oko 3000 dolara. U sklopu ove luksuzne reklame angažovana je glumačka zvezda Džon Malkovič, kojoj društvo na ekranu čini Šuja Čeng te akcijska zvezda Marko Zaror.

Nikakvi detalji ni o filmu ni radnji nisu izišli u javnost, osim tri teasera koji nisu deo filma, ne otkrivaju radnju, već su sofisticirana reklama za Louis XIII smeštena u tri različite varijante budućnosti.

“Kad je projekt prvi put predstavljen, bilo je nekoliko opcija o tome šta će biti budućnost. Neverovatno visoka tehnologija, kompijuterizovana verzije sveta, post-Černobil, povratak prirodi, poluurušena civilizacija, a onda je postojala retro budućnost kakva je zamišljana u naučnoj fantastici 1940-ih ili 1950-ih”, rekao je Malkovič.

Kao deo promocije filma, Louis XIII će podeliti 1000 metalnih ulaznica koje će omogućiti potomcima tih ljudi da vide projekciju filma 100 Years za 100 godina, piše Index.

Index/buka