Ovo je ono što sam naučila voleći nekoga ko nije volio mene

Upoznala sam ga prije pet godina.

Osoba za koju sam vjerovala da je ljubav mog života.

Upoznala sam čovjeka koji je nekako dotaknuo dio moje duše na način na koji me nikad prije nitko nije dotaknuo.

Osobu koja me nekako natjerala da otvorim srce i ogolim emocije ispred njega. Probudio je nešto u meni. Nešto što je dugo čekalo da se pokrene i konačno oslobodi.

Ali ono što mi se činilo kao najveća ljubavna priča svih vremena, zapravo je bila najveća laž u mom životu.

Pala sam na nekoga tko me nije volio.

Bilo je bolno shvatiti da me nikad neće voljeti strastveno kao što sam ja njega voljela. Ali, iako je život ponekad samo veliki nered, ne mogu zanijekati činjenicu da je on bio najvažnija lekcija mog života.

Bio je moja najveća pogreška, ali istodobno se pokazao kao moj najveći učitelj.

Naučio me koliko je važno uvijek biti istinit prema sebi.

Vidite, kad sam ga prvi put upoznala, odmah sam se zaljubila u njega.

I kako je vrijeme prolazilo činilo mi se kao da gubim vid.

Osjećala sam da je došlo do nagle promjene u njegovu ponašanju, ali nisam htjela vjerovati. Znakovi oko mene su postajali sve brojniji sve dok me nisu natjerali da se probudim.

Ali nisam bila istinita prema sebi. Sve sam ih ignorirala. Lagala sam samu sebe svaki put kad sam ga vidjela, svaki put kad smo razgovarali telefonom, očajnički se nadajući da ću na kraju čuti te tri male riječi. Jer duboko u sebi nadala sam se da su njegovi osjećaji za mene jednako čisti i duboki kao i moji.

Pomogao mi je shvatiti da neke stvari u životu jednostavno nisu vrijedne trošenja našeg vremena. Čak i ono što ponekad vjerujemo da je ispravno za nas. Nije se prema meni odnosio kako sam ja htjela da se odnosi.

Izgubila sam svoju mladost pokušavajući staviti flaster na nešto što je slomljeno od samog početka. Vrativši vrijeme unatrag, jasno vidim da ljudi koje ne zanimate ne zaslužuju vaše vrijeme.

Podučio me da je život doista nepredvidljiv. I ponekad će se dogoditi stvari na koje nikada niste ni pomislili. Nikada nisam mislila da bih se mogla spustiti tako nisko da moram moliti nekoga da me primijeti.

Uvijek sam govorila da nikada neću dopustiti da ostanem u vezi koja bi me natjerala da sve preispitujem. Pa ipak, nekako sam završila čineći ono što najviše mrzim.

Ali, vjerujem da sada znam bolje. Spremna sam na bilo što i imam mudrost da to rješavam.

Posljednje, ali ne manje važno. Podučio me da se sve što se dogodi, mogu, hoću, i budem prebrodila.

Bilo je teško za mene, ali preživjela sam, zar ne?

Isplakala sam oči. Osjećala sam se kao da je nešto strgnuto s mojih grudi i ukradeno. Moje srce boljelo je od očaja. Osjećala sam se kao da mi duša blijedi. No pronašla sam novu snagu i krenula dalje. Jer na kraju, to je jedino što možemo učiniti kako bismo sami sebi pomogli.

Danas, kao zrela i odrasla žena koja je u vezi s osobom koja mi daje sve što on nije mogao, napokon mogu reći da sada znam što je prava ljubav. Sada znam da ako netko želi svoj život provesti s tobom, on će ga provesti s tobom.

Jednostavna istina.