Pet žena starijih od 50 godina čiji će vas izgled inspirirati da radite na sebi

Ako želite sačuvati dobru fizičku formu za to vam je potreban konstantan trud, naročito kad prijeđete izvjesne godine. Saznali smo kako žene uspijevaju u tome.

Održavanje velike samodiscipline i unutrašnje harmonije svakodnevni je podvig, u ime zdravlja i ljepote.

Danas smo odlučili podijeliti s vama fotografije tih žena koje su u izvrsnoj formi jer one su zaista vrijedne divljenja. Predlažemo vam da ih pogledate kako biste dobili inspiraciju za vlastite promjene na bolje.

Yolanda Hadid, 55 godina

Yolanda, majka poznate Gigi i Belle Hadid, prebrodila je mnoge teškoće. Njenu biografiju obilježilo je nekoliko bolesti, mučan razvod i teško djetinjstvo.

Usprkos svemu tome, Yolanda je uspjela postići harmoniju sa sobom i cijelim svijetom, prenosi uspesnazena.com.

U svojim intervjuima govori o tome kako je izdržala sve teškoće zato što je uvijek imala cilj: da svoju djecu izvede na put.

Sada, kada je konačno u tome uspjela, Yolanda uživa u životu – bavi se jahanjem, snowboardom i vježba jogu.

Stalno plešem, bavim se jogom, pilatesom, plivanjem.

Sharon Stone, 60 godina

„Bože, opet pitanje o tajnama… Rijetko kad imam slobodnog vremena, čak i da uživam u kadi. Koristim odlične kreme za lice i trudim se da ne zaboravim depilirati noge.

Volim se baviti sportom i smatram ga jednom od ključnih stvari za dobro zdravlje.

Stalno plešem, bavim se jogom, pilatesom, igram se sa djecom, jašem konja i često idem na plažu. U svakom slučaju, važno je uvijek biti u pokretu“ – kaže Sharon Stone.

„Vjerujem da, ako ostanete vjerni sebi i ne želite zlo drugima, vremenom postajete sve ljepši.“

Yasmina Rossi, 63 godine

„Moje tijelo je moj učitelj. Tvrdim da su svakodnevno trčanje i pravilna prehrana dovoljni da smršavite.

Nisu potrebne ni stroge dijete ni veliki fizički napori.

Slušam svoje tijelo. Povremeno mu treba da se opusti i ja mu dozvoljavam potpuni odmor: jedem sve što poželim (u granicama razuma) i prakticiram yogu.

Ukoliko ne dozvolim tijelu da se odmori, ono će me samo zaustaviti bolešću ili prehladom. Nisam to shvaćala u mladosti, ali sad slušam i poštujem svoj organizam“ – objašnjava Jasmina, mudra žena, na svom Instagramu.

Christie Brinkley, 64 godine

„U početku sam eksperimentirala s dijetama – pokušavala sam se hraniti samo sokovima ili jednom vrstom namirnica i pojela bih grejpfrut prije obroka.

Ništa od toga nije uspjelo. Od koristi je samo jedno: raznovrsna i uravnotežena prehrana!” – kaže Christie Brinkley u svom intervjuu.

Susan Lucci, 72 godine

Na pitanje o famoznoj tajni mladosti, Susan Lucci odgovara: „To je ono što već svi znamo – pravilna prehrana i vježbanje! Bavim se pilatesom već 18 godina i to je postalo moja religija.“