Pismo muškarcu koji me je EMOCIONALNO UNIŠTIO. OVO je za TEBE…

Najgora stvar koju možete učiniti nekome koga volite, je uništiti ih.Želim da razmisliš.Zatvori oči, ljubavi.Diši.Zamisli tijelo koje leži na hladnom podu.Ruke su stisnute, kosa je zapetljana u neredu, a cijelo tijelo je u grču od suza koje ne može zadržati.Stavi ime na to lice.Stavi moje.To sam bila ja, najduže vrijeme.

Godinama pokušavala sam smisliti zašto i kako sam pokušavala peskrajno izaći iz lavirinta koji sam sagradila oko sebe.Ali nije tako lako, zar ne ? Kako može biti? Generacije nakon generacije su se rastrgale u ime ljubavi, imortalizirale su je u poeziju, plesu, muzici, oporukama.Kako se mogu usuditi zamisliti da bude lako ?

Nemoj me pogrešno shvatiti.Nemam nikakvu mržnju za tebe.Samo sam zahvalna.Neizmjerno zahvalna.

NAjduže vremena tražila sam rješenje u ogledalu.Pokušavala sams e kriviti uvijek iznova, jer bih onda imala konkretan razlog.Kako neko živi s prokletstvom koje ne razumije? Konačno sam shvatila da sam pogriješila što sam se beskrajno sudila.Uvijek si bio ti.Bio si taj koji je odlučio otići, koji me smatrao nedostojnom, uvjerio me da ne zaslužujem ništa više od srca koje se slomilo na hladnom, tvrdom podu.Ponovo i iznova.Danas mogu stajati visoko, gledati u ogledalo koje sam pokušavala razbiti i reći : Nisam ono što si mislio o meni.Ja sam veća od onoga kako si me natjerao da se osjećam!

I dalje sam ranjiva.Nemaš moć da me promijeniš.Ali hvala ti, naučila sam kako da volim sebe dovoljno da se zaštitim od takvih kao ti.Hvala što si postavio primjer nekoga s kim nikada ne bih htjela biti.

Uništio si me, i žao mi je što su mi trebali mjeseci da to razumijem.

Uvijek sam tvrdila da si lijepo ljudsko biće.Dakle, sljedeći put kada sjedneš i pitaš se šta je pošlo po zlu? Ti.Znaj to, uvijek.Sjeti se svih trnja koje si gurnuo u nas, u ime ljubavi.Zapamti.

Sada sam izvan svega ovoga.Sretna sam.Napokon to mogu reći nakon svih ovih mjeseci.Dobro sam.

Pa, nadam se da ćeš pronaći svoj put kući.I jednom kada stigneš, ako tamo neko čeka, zapamti da ih ne tretiraš ako što si mene tretirao.