POZNATI INDIJSKI GURU OTKRIO TAJNU SREĆE, DUGOVEČNOSTI I BLAGOSTANJA: Ako radite OVIH 5 stvari, život će vam procvetati!

Ovih 5 navika promeniće vam život!

Poznati indijski guru i zagovornik alternativne medicine ajurvede Dipak Čopra, objašnjava da “radikalno blagostanje prevazilazi samo dobro zdravlje”.

Ovo je stanje u kome je vaše telo neprestano puno radosti i energije, vaše srce je puna ljubavi i saosećanja, vaš um je miran, živahan i razmišljajući – i konačno, i što je još važnije, život je pun lakoće postojanja, bezbrižnosti i radost. Ovi kvaliteti automatski dovode do lepog tela i pozitivnog stanja duha.

Ipak, život je pun izazova, sa stresom se sučavamo svakodnevno – da li je uprkos tome moguće živeti tako da smo uvek ispunjeni blagostanjem? Čopra navodi da se i sam suočavao sa takvim izazovima, ali da ukoliko nešto želimo, sve je moguće.

sreća, proleće
foto: Shutterstock

Iako ima 70 godina, Dipak Čopra je izuzetno vitalan i kako tvrdi, njegova biološka starost ne prelazi više od 35 godina. Kako to uspeva?

Tajna je u sledećih 5 navika koje neguje:

  • čvrst i miran san svake noći
  • svaki dan nekoliko molitvi
  • zdrave emocije poput ljubavi, saosećanja, radosti i mira
  • najmanje 10 000 koraka dnevno
  • dobra hrana

Dipak čopra se svakog jutra budi u 5 ujutru, a preferira isključivo ajurvedski način ishrane. Iako je nekada često jeo meso, sada je zagovornik vegatrijanske ishrane uz dodatak morskih plodova. Ističe da u svom jelovniku svaki čovek treba da ima hranu koja se uspešno bori protiv upala, kao što su bobičasto voće, paradajz, đumbir i kurkuma.

Izvor: Stil / Sensa