Psiholog koji je ispitao više od 1000 parova , otkriva najvažniji faktor u vezi

Ako bih vas pitao : Šta mislite koji je faktor najvažniji u vezi, šta bi vi rekli?

Neki od vas bi pomislili da je ključni faktor za zdravu vezu povezanost i seksualna hemija; drugi bi rekli da je iskrenost i komunikacija.Pa, ni jedno nije tačno, prema psihologu.

John Kim ekspert u svom polju, otkrio je u svom artiklu koji je objavljen, da je najvažniji faktor u vezi poštovanje.

On kaže da bez poštovanja veza nikada ne bi preživjela.Ako ste ikada bili u vezi u kojoj je falilo poštovanja, onda znate zašto je to toliko bitno.Jednostavno rečeno : Ne možete imati zdravu vezu bez poštovanja jer poštovanje stvara povjerenje, a povjerenje je temelj svake sjajne veze.

”Poštovanje znači da niko nema moć ili autoritet nad drugim.To znači da ne trebam da se složimo sa nekim da bi ih voljeli.

Poštovanje znači dati nekome prostora da ima svoje vlastite izbore i putovanja.Poštovanje znači pustiti.Prihvatiti.Ne osuđivati.Ne kontrolisati.Pustiti da bude.Pustiti da raste.”

Dakle, prvo trebate da se zapitate : Ima li poštovanja u vašoj vezi?I ako ga nema, najvažnije pitanje koje trebate da postavite : Jesu li sve vaše veze bile bez poštovanja?Je li to postalo uobičajeno u vašem životu?Ako je vaš odgovor ‘da’ onda biste se trebali pitati – Zašto?

Zašto bi ostali u vezi koja nema poštovanja?Trebali bi potražiti odgovor u sebi.Nemojte kriviti vašeg partnera.Možda je u početku bilo poštovanja, pa je polako smanjilo.

Kako god, sljedeće pitanje dolazi :

Kako možete zaustaviti to da vam se ne dešava u budućnosti?

Prvi i najvažniji korak je : Nemojte nikada komprimirati sebe.

Ako vas vaš partner ne poštuje i ne ispunjava vaše potrebe – vrijeme je da se raziđete.Ako snizite vaše standarde i prihvatite bilo kakvu vrstu bezobraznog ponašanja u ljubavi, šanse su da postanete manje vrijedni u očima vašeg partnera.

Potujte sebe dovoljno da odete od nekoga ko vas ne poštuje.