SRBIJA NIJE AMERIKA: Usred Beograda Nemac provocirao Đokovića, Novak mu za sva vremena ZAPUŠIO USTA!

Nije hteo da prećuti.

Sve je spremno za “Adrija tur”, a Novak Đoković se suočio sa prvim škakljivim pitanjima novinara iz inostranstva. Jedan Nemac je začuđeno pitao kako se to u Srbiji igra tenis za vreme pandemije korona virusa.

Najbolji igrač sveta je imao spreman odgovor.

– Lepo je imati strane medije, došao si iz Nemačke, je l’ tako? Svi to osećamo, drugačije su stvari ovde nego u Britaniji ili SAD. Drugačiji su standardi, drugačije se stvari dešavaju u različitim državama i pitanje je šta bi to bilo “internacionalni standard”. Možda se neke države bolje nose nego druge u ovoj situaciji. Strašno je videti neke brojke o životima ljudi koji nisu više među nama. Ali život ide dalje, mi smo sportisti i život ide dalje, mi smo tražili način da se takmičimo, ovo je bio moj san, pre četiri nedelje smo počeli o ovome da pričamo – istakao je Đoković, a njegovu priču gestikulacijom su odobrili Zverev, Dimitrov i Tim.

– Grigor je došao čak iz Amerike, neverovatno je da su svi tu. Ali i Tensika federacije Srbije, pa Hrvatske, svi su uložili napore da se održi turnir, neki teniseri sad mogu da igraju i zarade od nižerangiranih. Bitno je videti sve uglove, različiti su uglovi za kritiku, ja sam se držao stvari koje je naša Vlada rekla i propisala. Iskoristili smo priliku, možda će neki reći da je ovo riskantno i opasno, ali jasno je da su drugačije stvari ovde nego u Sinsinatiju – zaključio je Đoković.