Umesto crvenog konca, nosite zeleni ili plavi: Evo zašto!

Svi znamo za “moć” crvenog konca oko ručnog zgloba, a znate li zašto se nose končići drugih boja?

Na našim prostorima najrasprostranjenije je verovanje da oko ručnog zgloba treba nositi crveni končić, kako bismo se zaštitili od uroka. To verovanje toliko je čuveno i ukorenjeno, da se končić vezuje i bebama odmah po rođenju.

Ipak, osim crvenog, nose se i končići drugih boja, jer se veruje da imaju značajan uticaj na sudbinu i da privlače dobre stvari u život.

Zeleni končić

Verovali ili ne, zeleni končić je jedna od najstarijih amajlija, iako nama možda i nije tako poznata. Nosi se zbog privlačenja prosperiteta. Veruje se da pomaže da iz svake situacije izađete kao pobednik, da lakše i brže rastete i razvijate se i postajete uspešni.

Tamnozeleni končić

Veruje se da pomoću ovog končića stvarate prijatnu životnu atmosferu i da ga treba nositi pred važne razgovore i sastanke.

Narandžasti končić

Ovaj končić mnogi nose neprekidno jer se veruje da privlači sreću i štiti od bolesti.

Končić
foto: Shutterstock

Roze končić

Uglavnom ga nose žene, jer navodno pojačava rast i protok ženske energije. biblijska kraljica Saba, poznata po vanserijskoj lepoti i mudrosti, navodno je stalno nosila ružičasti končić oko ručnog zgloba.

Žuti končić

Veruje se da štiti od crne magije i bolesti, i da pomaže da postignete uspeh na svim poljima.

Plavi končić

Ovo je najpoznatija boja ja privlačenje sreće i uspeha u poslu, koja navodno pomaže da pobedite svoje suparnike. Plavi končić simbolizuje mir, pa tako navodno pomaže da se bolje koncentrišete na zadatak i dovedete um u stanje harmonije.

(Stil.kurir.rs)