Ako vaš partner radi ove stvari, vjerovatno ste u vezi sa ZLOSTAVLJAČEM

Nažalost, mnoge žene poriču ponašanje svog partnera, jer iz bilo kojeg razloga ne žele se suočiti s tim pitanjem.

1.Optužuje te za stvari za koje nisi ti kriva

Na primjer, kada se pokvari perilica za suđe, od odmah napada i pretpostavlja da ste vi krivi, govoreći ” Šta si uradila sa ovim ?!”

2.Obraća vam se kao da ste dijete

On vam daje snishodljive ili kaznene komentare kao što su : ” Želim da razmišljaš više o..” ili ” Moraš upotrijebiti bolju prosudu o …” umjesto da vam se obraća jednako.

3.Koristi zastrašujući ton kada traži pomoć od drugih

Recimo da ste u restoranu sa svojim partnerom gdje se hrana poslužuje previše hladna.U povišenom tonu, zahtijeva da konobar uzme hranu i vrati, kao da je konobar rekao kuharu da mu uništi obrok.Obraća se drugima kao da svi žele da mu naude.

4.Nastoji se ismijavati djeci ili zadirkivati ih

Možda misli da se samo igra sa djecom u komšiluku, ali on daje neželjene komentare poput : ”Hej, Billy, bacaš li loptu kao dječak ili djevojčica?” Možete biti sigurni da se dječak neće osjećati dobro u vezi sebe kada bude išao kući.

5.Kritikuje vaš karakter

Kada izražava svoje frustracije , ne kaže : ” Ja sam tako frustriran!” Umjesto toga, on uzvikne : ” Koji vrag nije u redu s tobom?!Ne možeš li učiniti ništa dobrp?!”

6.On pati od ”advokatskog sindroma”

Kada neko dobije napuhani osjećaj vlastitog ega ili vjeruje da ne može pogriješiti.To je uobičajeno poznato kao narcisoidni poremećaj ličnosti, ali mnogi naslinici imaju tendenciju pasti u narcisoidnu kategoriju i vjeruju da su najpametniji, jednostavno bolji od svih ostalih u donošenju odluka.

Često će reći da ne znate o čemu govorite ili da su vaše ideje glupe, čak da se osjećate da ste nesposobni da donesete odluku na svoj način.